Pàgines

dimarts, 2 d’agost del 2011

LA JUSTÍCIA DEL FUTUR

Lo más sencillo es empeorar el cerebro y muy difícil mejorarlo. Carlos Belmonte  (Neurofisiòleg)

Tots els coneixements actuals del cervell, la neurociència, tenen un impacte social molt important, sobre tot en l'Administració de Justícia, doncs s'han observat una sèrie de coses que porten a no refiar-nos en absolut del testimoni dels tèstics en un judici.

La justícia del futur es té que orientar a no castigar, es a dir, a entendre el problema que ha determinat una conducta considerada mala socialment, en temes de funcionament cerebral i saber si és reversible o no, si es pot s'arregla i sino no.
Els psicòpatas tenen danyat el córtex òrbito-frontal i no saben avaluar l'expresió facial de les emocions dels altres, no mostren empatía, per tant quan fan agressions són incapaços de veure el patiment que estàn infligint a les víctimes i per tant, controlar l'agressió que estàn provocan.

Ens parla dels increíbles avenços que s'han fet en l'estudi del cervell humà. Es suposa que en un termini no molt llunyà, al ser el cervell una màquina que funciona amb impulsos elèctrics que es poden registrar, és posible conectar-los amb una màquina exterior i creu que la interacció entre el cervell i màquines mecàniques o bé amb ordenadors, té unas possibilitats enormes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada